• PÅ NÄTET SEDAN 2010
  • 1-3 DAGARS LEVERANSTID
  • ALLTID 29 :- FRAKT
Givarspecialisten.se - Abs givare / abs sensorer, kamaxelgivare, vevaxelgivare / vevaxellägesgivare, EGR ventiler, lambdasonder & luftmassemätare
Varukorg

LUFTMASSEMÄTARE / LUFTMÄNGDMÄTAREVad är luftmassemätarens funktion?


Luftmassemätaren (eng. mass air flow sensor, MAF) används för att mäta mängden luft som passerar in till motorn och är en del av informationen som används för styrning av bränsleblandningen. Det finns olika typer av luftmassemätare men i de flesta moderna bilar används principen med uppvärmda element. Elementen består ofta av platinatrådar som värms upp elektriskt. En temperatursensor (eng. intake air temperature sensor, IAT) sitter monterad nära de uppvärmda elementen. När trådarna kyls av den passerande luften krävs en högre spänning för att trådarna ska hålla en konstant temperatur. Spänningen som är proportionell mot mängden luft används av bilens styrsystem för att bestämma mängden bränsle som ska sprutas in.

Vad händer när luftmassemätaren går i sönder?


Förutom att motorlampan börjar lysa och att OBD-II felkoder som P0100 - P0104 kan uppkomma är vanliga fenomen att motorn går ojämnt och med reducerad effekt.

Var är luftmassemätaren monterad?


Luftmassemätaren sitter monterad på insugsröret efter luftfiltret.


LUFTMASSEMÄTARE / LUFTMÄNGDMÄTARE I VÅRT SORTIMENT

Luftmassemätare Lexus GS

Luftmassemätare

Lexus GS

699 :-/st

Luftmassemätare Bmw E34

Luftmassemätare

Bmw E34

999 :-/st

Luftmassemätare Bmw E46

Luftmassemätare

Bmw E46

649 :-/st

Luftmassemätare Audi A4

Luftmassemätare

Audi A4

699 :-/st